Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس فوتبال»
2024-05-08@10:26:52 GMT

تراکتور؛ آخرین پرده یک نمایش خصوصی!

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۶۲۷۵

تراکتور؛ آخرین پرده یک نمایش خصوصی!

روزگاری که گمان می‌رفت تراکتور تبدیل به نمونه موفق خصوصی‌سازی در فوتبال ایران باشد، به سر آمد و این تیم پرطرفدار در روزهای اخیر با نمایشی پر التهاب، در میان انحلال و تعلیق گرفتار است. به گزارش ایسنا، هنوز تیمی در ایران روی کار نیامده که از دوران خصوصی‌سازی آن بیشتر از پنج سال بگذرد و بتواند صحیح و سالم از طوفان‌ مشکلات اقتصادی و فوتبالِ بدون درآمد ایران، جان سالم به در برد!

موفق‌ترین تیم‌های خصوصی هم با وجود میلیاردها تومان سرمایه طی سه تا چهار سال به زانو در آمده‌اند و مدیران خوشبین بخش خصوصی با کوهی از بدهی و تقریبا در آستانه انحلال و تعلیق، تیم را به حال خود رها کردند و راهشان به سمت بازار اقتصادی دیگری کج کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک خیال خام است که کسی تصور کند اگر مالکان متمولی مانند آبراموویچ در چلسی، شیخ منصور در منچسترسیتی، ناصر الخلیفی در پاری سن ژرمن، خانواده گلیرزها در منچستر یونایتد و … از سرمایه گذاری شخصی خود به سود کلان رسیده‌اند، پس در ایران هم می‌توان روی فوتبال پول‌های کلان سرمایه‌گذاری کرد. در واقع فوتبال ایران مانند چاه ویلی است که هر چه داخل آن پول بریزید پر نمی‌شود و قرار نیست روزی تراز مالی تیم‌ها مثبت شود!

* تراکتور؛ قربانی پر سر و صدا

تراکتور آخرین قربانی خصوصی‌سازی است. زنوزی که با سروصدای زیادی تراکتور را تحویل گرفت، مدتی است تیم را رها کرده و دیگر خبری از او نیست. تیم پرطرفدار میلیون‌ها هوادار، حالا بی صاحب مانده با نمایش‌های دراماتیک بازیکنان، مربیان و مدیران باشگاه، در سرگردانی محض به سر می‌برد و با لشگری نصفه و نیمه راهی لیگ قهرمانان آسیا شد.

دیگر خبری از بمب‌های آنچنانی نیست و تراکتور به زحمت ۲۰ بازیکن جوان و باتجربه را در اختیار دارد و مدیران ارشد ورزش آذربایجان شرقی در حالی یافتن راه نجات برای خروج این تیم از بحران هستند تا تراکتور مانند سایر تیم‌های خصوصی از جمله ماشین‌سازی، به سمت سقوط و انحلال پیش نرود.

البته درباره تراکتور نباید فقط به مسائل و مشکلات مربوط به بخش خصوصی و عدم درآمدزایی اشاره کرد. این باشگاه اگر امروز به شرایطی رسیده که تا آستانه انحلال و تعلیق پیش می‌رود مقصر اصلی‌اش زنوزی است. اوست که اجازه نداد این تیم روی آرامش به خود ببیند و با تغییرات مکرر، همواره فضا را برای این باشگاه و تیم فوتبالش آشفته کرد.

* خصوصی سازی یا مرگ تدریجی؟

پیش از این هم تیم‌های دیگری از بخش خصوصی به مرحله نابودی رسیده‌اند و این برای نخستین بار نیست که یک تیم خصوصی نمی‌تواند در ایران دوام بیاورد. در فوتبالی که قیمت‌ها به طور سرسام‌آوری بالا می‌رود و از طرفی درآمدی وجود ندارد، همه مالکان خصوصی محکوم به شکست هستند چرا که اصلی‌ترین منبع درآمد تیم‌ها یعنی حق پخش تلویزیونی عملا صفر است و حتی برخی از تیم‌ها در سایر رشته‌ها مجبورند برای نمایش مسابقاتشان، هزینه هم بکنند.

با این اوصاف عجیب نیست که اکثر تیم‌های خصوصی در ایران به مرز نابودی کشانده شده‌اند. آخرین‌شان شهرخودرو است اما ممکن است تا پایان این فصل به شمار تیم‌های خصوصی و ورشکسته افزوده شود؛ کما اینکه دیگر خبری از خریدهای آنچنانی در تراکتور نیست و نساجی هم برای بقا دست و پا می‌زند چرا که ابتدای فصل نتوانست بازیکنان مدنظر و مناسب را در بازار متلاطم نقل و انتقالات جذب کند.

سرنوشت تیم‌هایی مانند نفت تهران، راه‌آهن، شیرین‌فراز، استیل‌آذین، استقلال اهواز، سیاه‌جامگان، گهر دورود و … مطمئنا پاسخی قانع کننده برای هر سرمایه‌دار بخش خصوصی است ولی افسوس که فوتبال وسوسه کننده است.

ساده‌تر باید گفت که خصوصی سازی در لیگ برتر ایران تاکنون محکوم به نابودی و شکست بوده و تا به حال کسی از این آزمون سربلند بیرون نیامده و در پایان سرمایه و اعتبار مالکان تیم‌های خصوصی و رویای هواداران از بین می‌رود.

انتهای پیام

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: تيم فوتبال تراكتور خصوصی سازی باشگاه ها ليگ برتر فوتبال ایران تیم های خصوصی خصوصی سازی بخش خصوصی تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۶۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردبیل هفته آینده میزبان جشنواره هنرهای نمایشی خواهد بود

به گزارش خبرنگار مهر، ملیحه ملک‌زاده‌فرد بعد از ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران از رقابت ۸ اثر نمایشی در مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان اظهار کرد: این مرحله از جشنواره در استان اردبیل با شعار «این صحنه خانه ماست»، از ۲۲ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه امسال در سالن استاد جعفر ابراهیمی (شاهد) کانون برگزار می‌شود.

وی توجه به نامداران، امیدآفرینی، آئین‌های بومی، سنتی، مذهبی، طنز، محیط‌زیست و آزاد را از موضوعات این جشنواره عنوان کرد و افزود: با انتشار فراخوان این جشنواره در آذرماه سال گذشته، ۱۵ متن نمایشی به دبیرخانه استانی ارسال شد که از این میان هشت اثر در بخش‌های صحنه‌ای، عروسکی و ترکیبی به روی صحنه می‌روند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل با بیان اینکه ۳ منتخب این رویداد هنری به مرحله کشوری جشنواره راه پیدا خواهند کرد، ادامه داد: عمومی‌سازی و مردمی‌سازی نمایش در جامعه از اهداف این جشنواره است.

ملک‌زاده فرد خاطرنشان کرد: کانون پرورش فکری ضمن حمایت از تولیدات نمایشی، آماده همکاری با گروه‌های مختلف هنری در جهت ارتقای ظرفیت نمایش به‌عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی در جامعه است.

وی اضافه کرد: حضور در این جشنواره برای عموم مردم آزاد است و والدین نیز می‌توانند در کنار فرزندان خود از تماشای آثار نمایشی این جشنواره لذت ببرند.

کد خبر 6099491

دیگر خبرها

  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • برگزاری نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی در بیرجند
  • اردبیل هفته آینده میزبان جشنواره هنرهای نمایشی خواهد بود
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود